Q5

 
Audi Q5 seitliche Heckansicht

Повеќе од само SUV

Audi Q5 го комбинира спортскиот стил со високото ниво на употребливост во секојдневието.

Брз конфигуратор

Комбинирајте различни бои и тркала и искусете го Audi Q5 во интерактивниот 3D приказ.

Дизајн што ќе ве наежи

Дизајнерскиот јазик на Audi Q5 фасцинира со спортски елементи и сигурен став. Неговиот преден дел на возилото со јасно обликуван изглед со високи отвори за воздух и рамна, широка Singleframe на Audi, вклучувајќи вертикален ребрест изглед, демонстрира силно чувство на самодоверба. Трапезоидните издувни цевки, дифузерот со попречна стега и хромираната лента под светлата низ целата ширина на возилото хармонично го заокружуваат динамичниот дизајн.

Нови сценарија за осветлување

Поделбата на OLED на мали, индивидуално контролирани сегменти со тродимензионален распоред овозможува нови сценарија за осветлување, благодарение на импресивното поставување на светлото. Кога купувате возило, можете да изберете од три различни дизајни со потпис на задните светла4 за да го персонализирате возилото. Во зависност од возниот режим, карактерот на потписот на задното светло автоматски се прилагодува за време на употребата. Дигиталните OLED задни светла4 овозможуваат да се открие приближување16: ако возилото е во мирување, а друго возило или други учесници во сообраќајот се приближат одзади на помалку од 2 метри, сите OLED сегменти автоматски се активираат како видливо зголемување на површината.

 

Потпис на задните светла 1

Потпис на задните светла 2

Потпис на задните светла 3

Привлечна возна динамика

Audi Q5 импресионира со спонтано, динамично забрзување и агилно управување. Тој располага со целосно променлив quattro погон4. Ова значи дека погонските сили по потреба може да се распределат на поединечните тркала. Покрај тоа, Audi drive select ви овозможува да ги поставите саканите карактеристики на возилото во различни достапни режими.

Многу простор за индивидуалност

Понудата на опрема за седиштата се проширува и на функцијата за масажа4. При темнина, пакетот за амбиентално осветлување plus4 поставува атрактивни акценти - стандард во пакетот на опрема за избор на внатрешен дизајн4. Поврзан со светот - се разбира во Audi Q5. Со онлајн точките на интерес, на пример, можете да се прикажат блиски бензински станици или катни гаражи директно во ММИ Навигација plus со ММИ на допир4. Вклучувајќи ги работното време, достапноста и цените.

Audi Application Store во вашиот Audi

Користете избор на омилени апликации како на пр. Spotify или YouTube директно на ММИ во вашето возило – без заобиколување преку паметен телефон. Со Alexa6, гласовниот асистент на Amazon, може на пр. да слушате вести, да повикате временска прогноза или спортски резултати, да вршите стриминг на музика и многу повеќе.

Лично наместо обично

Фасцинантни фотографии или познати филмски херои: во вашата myAudi апликација7,8 во делот Тематски свет7,2 едноставно изберете ја вашата омилена слика и истата нека се прикаже како позадина во ММИ. Убав ефект: пакетот амбиентални светла plus2 автоматски ја приспособува атмосферата на бои на мотивот.

Напомена: илустрацијата е од Audi A6 Avant10. Позадина во ММИ: © Thomas Hoepker – Magnum Photos

sport edition со црни акценти2 и sport edition со акценти во магнезиум сива2

Во пакетот на опрема sport edition со акценти во магнезиум сива2, избраните целосни завршни бои2 ги пресретнуваат детали во магнезиум сива боја. За sport edition со црни акценти2, достапна е и контрастна завршна боја⁴.

Оригинални додатоци на Audi

Оригиналните додатоци на Audi6 ви нудат бројни можности за збогатување на вашиот Audi Q5 со неколку различни аспекти. На пример, со стилскиот пакетот Offroad, летви на праговите, различни тркала или кутија за скии и багаж.

Audi Q5 Sportback

Потрошувачка на гориво комбинирано1: 5,6-9,7 l/100 km.

Информации за потрошувачката на гориво и емисиите на CO₂ во опсези во зависност од употребениот комплет гуми/тркала.