Elektromobilität

Audi електрични автомобили

Брендот се гради со Audi Q8 e-tron, Audi Q8 Sportback e-tron, Audi SQ8 e-tron, Audi SQ8 Sportback e-tron, Audi e-tron GT, Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e- tron со Four Rings својата флота од електрични возила. Покрај тоа, бројни plug-in хибридни модели ги комбинираат предностите на класичен мотор со согорување со електричен мотор. Audi на тој начин ја нуди вистинската модерна мобилност за секој клиент.

Audi електрични автомобили

Во иднината со електричниот погон