Q5 Sportback

 
 
 Audi Q5 Sportback seitliche Frontansicht

Одново дефиниран SUV

Audi Q5 Sportback ги комбинира моќните перформанси на SUV со високо ниво на употребливост во секојдневието.

Брз конфигуратор

Комбинирајте различни бои и тркала и искусете го Audi Q5 Sportback во интерактивниот 3D приказ.

Секое возење е изјава

Дизајнот на Audi Q5 Sportback импресионира со својата динамична и сигурна харизма. Линијата на опрема S line2 поставува дополнителни спортски акценти.

OLED задни светла со специфичен потпис на задните светла

OLED на Audi Q5 Sportback се поделени на мали, индивидуално контролирани сегменти со тродимензионален распоред, кои овозможуваат нови сценарија за осветлување благодарение на нивното импресивно поставување. Кога го купувате вашето возило, имате избор помеѓу три различни дизајни со потпис на задните светла2. Дополнително, карактерот на потписот на задното светло автоматски се прилагодува на возниот режим при употреба. Задните светла со иновативна OLED технологија2 се опремени со препознавање на приближување5: ако возилото мирува, а друго возило или други учесници во сообраќајот се приближат одзади на помалку од 2 метри, сите OLED сегменти автоматски се активираат како забележително зголемување на површината. Анимацијата го прикажува динамичкото осветлување на варијантата 1 на задното светло.

 

Потпис на задните светла 1

Потпис на задните светла 2

Потпис на задните светла 3

Привлечна возна динамика

Audi Q5 Sportback импресионира со спонтано, динамично забрзување и агилно управување. Тој располага со quattro погон со ултра технологија2, кој постојано ја следи состојбата на возење и го распределува погонскиот вртежен момент на тркалата по потреба. Ова значи дека можете да доживеете прецизно однесување при возењето и спортско, пристрасно управување одзади. За да обезбедите возачко искуство прилагодено на вашите потреби, Audi drive select ви нуди различни режими за поставување на саканите карактеристики на возилото. Повеќе динамика, поголема удобност или комбинирано поединечно.

Внатрешноста: практична и функционална

Комбинацијата на големина, перформанси и функционалност го карактеризира Audi Q5 Sportback. Подигнатата позиција на седење обезбедува добар преглед во патниот сообраќај. Неговите хоризонтално ориентирани линии го нагласуваат впечатокот за простор и удобност. Тридимензионалната декоративна влошка се протега низ целата ширина на инструментната табла.

Audi Application Store во вашиот Audi

Користете избор на омилени апликации како на пр. Spotify или YouTube директно на ММИ во вашето возило – без заобиколување преку паметен телефон. Со Alexa6, гласовниот асистент на Amazon, може на пр. да слушате вести, да повикате временска прогноза или спортски резултати, да вршите стриминг на музика и многу повеќе.

Лично наместо обично

Фасцинантни фотографии или познати филмски херои: во вашата myAudi апликација12,11 во делот Тематски свет12,2 едноставно изберете ја вашата омилена слика и истата нека се прикаже како позадина во ММИ. Убав ефект: пакетот амбиентални светла plus4 автоматски ја приспособува атмосферата на бои на мотивот.

Напомена: илустрацијата е од Audi A6 Avant10. Позадина во ММИ: © Thomas Hoepker – Magnum Photos

Уникатен. Со Audi exclusive15

Направете го вашиот Audi Q5 Sportback инспиративен уникат, исто толку карактеристичен како што сте вие ​​– со Audi exclusive15. Со избрани декоративни елементи, кожа во боја и индивидуална боја од широк спектар на бои. Токму онака, како што сакате.

sport edition со црни акценти2 и sport edition со акценти во магнезиум сива2

Дајте му на вашиот Q5 Sportback индивидуален, динамичен изглед. Пакетите на опрема sport edition со црни2 акценти и sport edition со акценти во магнезиум сива2 ќе го воодушеват секој што цени нешто посебно.

Оригинални додатоци на Audi

Оригиналните додатоци на Audi¹⁷ ви нудат бројни можности за збогатување на вашиот Audi Q5 Sportback со неколку различни аспекти. На пример со стилскиот пакетот Offroad, летви на прагови или различни тркала.

Audi Q5

Потрошувачка на гориво комбинирано1: 5,6-9,7 l/100 km.

Информации за потрошувачката на гориво и емисиите на CO₂ во опсези во зависност од употребениот комплет гуми/тркала.