Технички податоци на Audi Q5 Sportback.

Audi Q5 Sportback ги комбинира моќните перформанси на SUV со висока секојдневна употребливост. Неговата линија на покривот слична на coupé го нагласува новиот, спортски дизајнерски јазик, а постојаниот погон на сите тркала quattro фасцинира при секое возење.

Изберете го тука вашиот посакуван мотор:

Q5 Sportback 35 TDI (120 kW) quattro S tronic

Q5 Sportback 40 TDI (150 kW) quattro S tronic

Q5 Sportback 50 TDI (210 kW) quattro tiptronic

Q5 Sportback 45 TFSI (195 kW) quattro S tronic