Audi connect ги отстранува границите

Широкопојасен пристап до Интернет ви овозможува да го продолжите вашиот дигитален живот во вашето Audi. Разновидните дигитални услуги и функции не само што ја зголемуваат удобноста при возењето, туку и ви нудат вредна дополнителна безбедност. Откријте ги услугите на Audi connect во следните пакети:

Откријте ги пакетите Audi connect

Пакетите Audi connect ви нудат различни функции и услуги кои се специјално прилагодени на потребите на нашето дигитално секојдневие и ве поддржуваат пред, за време и по патувањето, во зависност од ситуацијата.

Audi connect - останете поврзани

Audi connect итен повик и услуга, вклучувајќи контрола на возилото

Паркинг на улица и онлајн точки на интерес

Audi connect Клуч

Влажно

Пребарување преку Интернет за дестинации за навигација

Комфорна стационарна клима

Amazon Alexa

Audi connect навигација и инфозабава

Пакетот Audi connect Navigation & Infotainment ви нуди информации во реално време од кои имаат корист навигациските и инфозабавните системи. Бројните иновативни функции и услуги ве олеснуваат пред, за време и по вашето патување. Разновидното портфолио на услуги ве поддржува во сложени ситуации на возење и обезбедува поголема удобност и безбедност. Во зависност од моделот и опремата што ќе ја изберете, ви се достапни различни функции.

  • Употреба на интелигенција на рој за информации за закани
  • Подобрено планирање на маршрутата благодарение на најновите информации за сообраќајот од Интернет
  • Дополнителни информации за точките на интерес, како што се бензински пумпи и гаражи за паркирање

Die Audi connect Navigation & Infotainment Dienste auf einen Blick

Информации за опасност *

Системот предупредува на места за несреќи и дефекти, како и за опасни временски услови како магла или црн мраз. Опасните точки ги откриваат возилата со помош на соодветни сензори за возила и ги пренесуваат на други возачи преку Интернет. Потенцијалните ризици идентификувани на овој начин се прикажани во системот за навигација и во групата инструменти.

Онлајн информации за сообраќајните знаци*

Секогаш се прикажува моменталното ограничување на брзината во навигацијата MMI со информации за сообраќајниот знак Audi connect. Во комбинација со опционалното препознавање сообраќајни знаци базирано на камера, приказите за ограничување на брзината автоматски се препознаваат од сензорите на возилото и анонимно се пренесуваат на серверот на Audi за да се ажурира материјалот на картата.

Онлајн информации за сообраќајот *

Ви дава јасни, ажурирани информации за состојбата во сообраќајот, сообраќајниот метеж, пречките и резолуциите на сообраќаен метеж. Ги прави достапни податоците за сообраќајот речиси во реално време и го оптимизира динамичкото водење на рутата, маршрутата и времето врз основа на ситуацијата во сообраќајот.

 

Паркинг на улица*

Паркинг на улица ја покажува веројатноста да се најде слободно паркинг место по одредени улици. Достапни се и корисни дополнителни информации, како што се цените или дали има паркинг места за жители.

myAudi Navigation*

Пребарување дестинација и водење на маршрутата директно на вашиот паметен телефон во секое време. Кога возилото тргнува, водењето на маршрутата беспрекорно и практично се пренесува на системот за навигација на возилото и продолжува таму. Кога ќе го напуштите возилото, паметниот телефон автоматски повторно го презема водењето на маршрутата и ги прави последните чекори до дестинацијата.

Онлајн точки на интерес*

Пристапете до POI (на пр. бензински пумпи и гаражи за паркирање) од трети даватели директно од навигацијата. Доколку е потребно, може да се прикажат и динамични дополнителни информации како што се рејтингот и времето на отворање, тековните цени на горивото и достапноста на паркинг места.

 

Кориснички профили*

Со креирање на кориснички профил во возилото, различни поставки, како што се ергономија, инфозабава или поставки за осветлување, може да се зачуваат во личниот кориснички профил.

Онлајн стриминг*

Со апликацијата myAudi достапна за паметни телефони, избраната стриминг содржина може да се репродуцира преку MMI. Едноставно поврзете го вашиот паметен телефон со навигацијата MMI преку Wi-Fi и пристапете до сеопфатен опсег на глобални радио станици, како и содржина од трети добавувачи (на пр. Amazon Music). Содржината може на пр. B. може да се избере според музички жанр или преку пребарување на слободен текст.

Онлајн вести*

Со Online News, тековните извештаи и вести од целиот свет може да се прикажуваат и читаат директно во возилото. Доколку е потребно, прегледот на личните вести може да се прилагоди преку myAudi користејќи RSS доводи. Ова значи дека можете да внимавате на вести за одредени теми како фудбалски резултати, политички вести или економски вести додека возите.

 

Информации за времето *

Знајте какво ќе биде времето, без разлика каде ќе ве одведе патувањето. Audi connect обезбедува приспособени информации: временските прогнози и предупредувањата за тешки временски услови се претставени со јасни инфографици и временски карти. Времето за следните неколку дена може да се предвиди до час или да се прикаже со помош на радарот за дожд.

Онлајн книга за табла*

До важните информации од упатството за работа сега може лесно и брзо да се пристапи дигитално директно во возилото. Пристапот базиран на облак, исто така, дозволува ажурирање на содржината.

holoride-Schnittstelle

Entertainment auf einem neuen Level: Verwandeln Sie mit der holoride-Schnittstelle und der dazugehörigen holoride VR-Brille** den Fonds Ihres Audi in eine fahrende Erlebniswelt. So wird jede Fahr in Ihrem Fahrzeug zu einem unterhaltsamen und vernetzten Event.

* Weitere Informationen zur Verfügbarkeit des Dienstes in bestimmten Fahrzeugen und Regionen erhalten Sie bei Ihrem Audi Partner oder entnehmen Sie dem Bordbuch des entsprechenden Fahrzeugs.

Audi connect навигација и инфозабава плус

Пакетот ги содржи сите услуги за навигација и инфозабава на Audi connect. Дополнително, вклучува и други иновативни услуги, вклучувајќи:

  • Навигација со Google Satellite Map™
  • Онлајн гласовен влез
  • Високо детална 3Д репрезентација на градот

Die Audi connect Navigation & Infotainment Dienste auf einen Blick

Навигација со Google*

Високо деталната сателитска карта го прави MMI пореален благодарение на деталните текстури. Подоброто препознавање ја олеснува ориентацијата и навигацијата изгледа уште поквалитетна.

Пребарување преку Интернет за дестинации за навигација*

Пристапот до сеопфатни интернет бази на податоци обезбедува соодветни дестинации за навигација за влез во пребарувањето. Дестинациите може да се најдат и со помош на гласовен влез, што го минимизира одвлекувањето од сообраќајот. Покрај податоците за адреси кои можат директно да се користат како дестинација за навигација, онлајн пребарувањето обезбедува релевантни информации како што се фотографии, време на отворање и прегледи на посетители.

Високо детална 3Д репрезентација на градот*

Олеснување на ориентацијата преку детално 3D приказ на модели на згради.

 

Гласовно внесување преку Интернет*

Онлајн споредбата на гласовниот влез ја подобрува стапката на препознавање и квалитетот на резултатите. Онлајн гласовното внесување исто така овозможува бесплатно диктирање на СМС и е-пошта. Ова значи дека повеќе не сте врзани за дадените текстови.

Online Radio*

Пристапете до онлајн радио станиците директно од MMI - лесно како избирање радио извор. Можете исто така да ја слушате вашата омилена радио станица надвор од областа за копнено емитување.

Hybrid Radio*

Пристапете до онлајн радио станиците директно од MMI - лесно како избирање радио извор. Можете исто така да ја слушате вашата омилена радио станица надвор од областа за копнено емитување.

 

Онлајн информации за сообраќајот плус*

Дополнително на информациите за сообраќајот преку Интернет: податоци за протокот на сообраќај специфични за лентата на автопатите - во областа на излезите и крстосниците - како и во областите на вкрстување во внатрешноста на градот. Приказ на затворени ленти на екранот MMI. Покрај тоа, предвидливите податоци за протокот на сообраќај се земаат предвид за да се пресметаат попрецизно време на пристигнување.

Amazon Alexa*

Интеграцијата во возилото сега овозможува интеракција со гласовната услуга Alexa на Amazon додека сте во движење. Можете да пуштате музика, да ги следите вестите, да ја проверувате временската прогноза и многу повеќе. Исто така, можно е да се контролираат паметните домашни уреди додека сте во движење. Alexa е базирана на облак и постојано се подобрува со додавање нови функции.

* За дополнителни информации за достапноста на услугата во одредени возила и региони, ве молиме контактирајте со вашиот партнер на Audi или погледнете го дневникот за соодветното возило.

Повик и сервис за итни случаи на Audi connect

Пакетот за итни повици и услуги на Audi connect обезбедува безбедно чувство на секое патување – без разлика што се случува и каде ве води рутата. Овој пакет вклучува бројни услуги за поддршка во случај на оштетување. Користејќи ги информациите за возилото што автоматски се пренесуваат, помошта може да се организира што е можно побрзо во случај на сериозна несреќа. Услугите на Audi connect се исто така достапни за да ви помогнат во случај на дефект или помала несреќа. Пакетот Audi connect вклучува и иновативни услуги кои ви нудат широки услуги.

Die Audi connect Navigation & Infotainment Dienste auf einen Blick

Итен повик на Audi Connect*

Итниот повик Audi connect ги исполнува законските барања на паневропскиот систем за итни повици. Итниот повик Audi connect нуди и други предности кои можат да бидат клучни во итен случај. Во случај на сериозна несреќа, автоматски се активира итен повик.

Онлајн повик за дефект*

Брза и компетентна помош во случај на дефект, лесно активирање преку копчето за сервисен повик во модулот на покривот.

Сервис за оштетување на Audi*

Во случај на штета, услугата за побарувања на Audi ќе ве поддржи при обработката на побарувањето. Ви стојат на располагање специјално обучени вработени.