A4 Avant

 
Audi A4 Limousine

Спортски дизајн, висока функционалност

Audi A4 Avant поставува стандарди за: спортски изглед, квалитет, дигитализација и варијабилност.

Омилени предлози за конфигурирање

Основа

A4 Avant 40 TDI quattro

  • Пакет со систем за помош при паркирање
  • Business пакет
  • Опрема за приколка

S4

S4 Avant TDI

  • Затемнети стакла
  • Оптички пакет во црна боја
  • Амбиентално осветлување

Спортски карактер во фокусот - надворешноста

Audi A4 Avant импресионира во предниот дел на возилото со широката единечна рамка и особено широките отвори за воздух, одзади со испакнатата површина на дифузерот со интегрираните трапезоидни издувни цевки.

Динамичен: competition edition plus

Го нагласува спортскиот карактер на Audi A4 Avant competition edition plus. Со впечатливи дизајнерски елементи во црна боја, како и стилски пакет plus во црна боја и Ѕ-линија. Пакетот за амбиентално осветлување plus и LED-светлата при влегувањето со проекција на логото обезбедуваат дизајн на осветлување за подобро расположение.

Погон по ваша мерка

Рачен менувач, S tronic со седум брзини или tiptronic со осум брзини, без разлика дали е преден или quattro погон - вистинскиот пренос на моќност е достапен за секој мотор. Некои од варијантите на мотори имаат Mild-Hybrid технологија, која може да ја намали потрошувачката на гориво преку обновување на енергијата.

Простран, квалитетен, индивидуален

Во внатрешноста на Audi A4 Avant, на пример, континуираната лента на отворите за воздух ја нагласува ширината на возилото, додека хромираната лента што се протега во горниот дел дава акцент на квалитет. Опционалните спортски седишта plus напред со Ѕ-амблем и штепување во шема на ромбови ви обезбедуваат сигурно држење.

Пренесувајте ја вашата омилена музика со вградениот Apple Music7

Уживајте во врвното музичко искуство во вашиот автомобил со Apple Music7. Пренесувајте преку 90 милиони песни беспрекорно и без реклами - директно преку вашиот MMI. Најдете ги вашите омилени песни и откријте уште повеќе музика што ќе ви се допадне. Изберете од трите меѓународни радио станици во живо кои ги водат добро познати водители и пуштаат актуелни хитови, класици и кантри музика. Освен тоа, имате пристап до вашата лична музичка библиотека и можете да пребарувате изведувачи, наслови, албуми и плејлисти.

Напомена: илустрацијата е од Audi A4 Limousine3.

Приспособени решенија

Со опционална опрема од Audi оригинални додатоци10 можете дополнително да го олесните секојдневниот живот во Audi A4 Avant, на пример со детското седиште Dualfix i-Size за мали патници почнувајќи од раѓањето па сè до висина од 105 cm. Бидејќи може да се ротира за 360 степени, децата можат удобно да влегуваат и излегуваат, а седиштето може флексибилно да се користи насочено нанапред или наназад.

 

Audi exclusive

Направете го вашиот Audi A4 Avant инспиративен уникат, исто толку карактеристичен како што сте вие ​​– со Audi exclusive10. Со избрани декоративни елементи, кожа во боја и индивидуална боја од широк спектар на бои. Токму онака, како што сакате.

Возете се во него и нурнете во виртуелен свет.

Седнете одзади, ставете ги VR очилата и уживајте во несекојдневното искуство. Бидејќи Audi ја носи забавата за виртуелна реалност од holoride8 во вашето возило. Оваа иновативна технологија ги поврзува движењата на возење со виртуелните светови. Кога Audi вози низ свиоци, тоа го чувствувате на задното седиште. Но, промената на насоката може да се види и визуелно, на пример со тродимензионалниот вселенски брод прикажан како лета по кривина претставен во очилата.

 

Functions on Demand

Со Functions on Demand, Audi ви нуди уште поголема флексибилност при изборот на опрема. Може да се додадат бројни функции во секое време. Со апликацијата myAudi, функциите може да се изберат интуитивно и брзо.

Напомена: илустрацијата е од Audi e-tron11.

 
 

Audi A4 Limousine

Потрошувачка на гориво комбинирано1: 4,6-8,5 l/100 km.

Информации за потрошувачката на гориво и емисиите на CO₂ во опсези во зависност од употребениот комплет гуми/тркала.