Промена на сопирачките на Audi

Заедно со влошките на сопирачките, дисковите на сопирачките се најмногу подложни на абење и кинење во системот на сопирачките. Добивате оптимални перформанси на системот за сопирање на вашите Audi A4, Q5, A3 и Co. благодарение на прецизното вклопување на оригиналните делови на Audi. Дали треба да се заменат вашите сопирачки на Audi? Тогаш верувајте во оригиналниот квалитет на Audi и професионалната инсталација од нашите обучени специјалисти за Audi.

Предностите на Audi Original сопирачките на прв поглед

Оригиналните сопирачки на Audi се тестираат специјално за секое Audi. Ова прецизно вклопување во комбинација со професионалната инсталација од обучени вработени во Audi им дава многу предности на Audi Original сопирачките:

  • Добар коефициент на триење помеѓу дискот и подлогата. Ова предизвикува да се скрати растојанието за сопирање
  • Добри перформанси дури и со постојано силно сопирање
  • Тивко и непречено возење - температурна нечувствителност дури и на температури до 800 °C
  • Конзистентен ефект на сопирање во двете насоки на ротација на дискот на сопирачката
  • Добра способност за самочистење

Кога треба да ги сменам сопирачките на моето Audi?

Штом забележите дека перформансите на сопирање се намалуваат и растојанието на сопирање се зголемува, треба итно да ги проверите вашите сопирачки и да ги замените доколку е потребно. Непријатното брусење или ниското ниво на течност за сопирачките исто така укажуваат дека сопирачките треба да се сменат.

Како да знам дали моите сопирачки се истрошени?

Ако металот се трие со метал за време на процесот на сопирање, како што е случајот кога влошките на сопирачките се целосно истрошени, перформансите на сопирањето значително се намалуваат и температурата на триење значително се зголемува. Последиците се длабоки жлебови и пукнатини на површината на триење на дисковите на сопирачките, кои долгорочно ги нарушуваат перформансите на сопирањето. Подолгите растојанија на сопирање, непријатното брусење или ниското ниво на течност за сопирачките укажуваат на тоа дека сопирачките треба да се сменат.

Колку чини менувањето на сопирачките на Audi?

Трошоците за менување на сопирачките на вашето Audi зависи од годината и моделот на вашето возило, како и од тоа дали се менуваат само влошките или дисковите на сопирачките. Нашите намалени цени на пакетот Audi предност важат за модели на Audi постари од 4 години.