Audi преглед

Вашето возило мора да се соочи со различни предизвици. Редовното одржување од страна на нашата сервисна компанија на Audi е од клучно значење за исполнување на овие барања. За време на инспекцијата, сите потребни инспекциски работи се вршат во согласност со спецификациите на производителот, при што опсегот на проверката се заснова на староста на возилото и километражата на вашето Audi A4, A5, A1 и кој било друг модел. Нашите локации за сервис на Audi нудат сеопфатна услуга за проверка за да се осигура дека вашето возило останува во оптимална состојба.

Колку години има вашето Audi?* Колку години има вашето Audi?*

Дали сте заинтересирани да го прегледате вашиот модел на Audi? Изберете дали вашето возило е постаро или помладо од 4 години и пронајдете ги нашите соодветни понуди за вашиот следен преглед.

*Возраста зависи од годината кога е направено вашето Audi.

Зошто е важна проверката на Audi?

Редовното одржување е важно за безбедноста и задржувањето на вредноста на вашето Audi: за помлади и постари возила. Обемот на услугата варира во зависност од староста на возилото и километражата. Инспекцијата вклучува проверка и одржување на целото возило. Почнувајќи од електрониката, преку телото, разни делови за носење и нивоа на течност. Инспекцијата може да вклучи до 50 контролни точки.

Стандарден опсег

Точниот опсег на услуга за време на проверка зависи од староста на возилото и километражата на автомобилот и може да вклучува до 50 тест точки. Меѓутоа, за време на инспекцијата, сите неопходни работи за проверка се вршат во согласност со спецификациите на производителот. Тие вклучуваат, меѓу другото:

 • Променете го моторното масло, заменете го филтерот за масло
 • Проверете го нивото на течноста за ладење и антифризот
 • Тестирање на уреди за осветлување и сигнализација
 • Проверете го прилагодувањето на фаровите
 • Проверете ја функционалноста на бришачите и системот за миење на шофершајбната
 • Проверете ја батеријата
 • Проверете ја дебелината на влошките на сопирачките напред и назад
 • Проверете го нивото на течноста за сопирачките
 • Проверете ја состојбата и длабочината на шарите на гумите
 • Проверете го притисокот во гумите на сите четири тркала и резервното тркало
 • Ресетирај го екранот на сервисниот интервал
 • Анализирајте ги електронските системи на вашето возило (на пр. воздушни перничиња, ABS, итн.).
 • и уште повеќе

Дополнителна работа

Дополнителната работа како дел од инспекцијата се однесува на замена на делови за носење што мора да се изврши на одреден интервал - според упатствата на производителот. Ова вклучува на пр. B. менување филтри или свеќички. Интервалите на промена се, на пример, 2, 4 и 6 години или 30.000, 60.000 или 90.000 km во зависност од моделот на возилото.

Можни дополнителни работи како дел од инспекцијата:

 • Променете го маслото во менувачот
 • Заменете ги свеќичките
 • Заменете го филтерот за гориво на возилата со дизел мотори
 • Заменете го филтерот за прашина и полен
 • Исчистете го куќиштето на филтерот за воздух и заменете го влошката на филтерот
 • Заменете го временскиот ремен
 • Променете ја течноста за сопирачките
 • и уште повеќе

Како дел од проверката според упатствата на производителот, вашето Audi ќе биде внимателно проверено од нашите специјалисти за сервис. За да избегнете можни оштетувања или неуспеси, треба - доколку е потребно - да извршите дополнителна работа.