Audi моторно масло

Не сите моторни масла се исти. На крајот на краиштата, секој мотор има различни барања. Правилно прилагоденото масло е како течна компонента која оптимално го надополнува и заштитува моторот. Оригиналните моторни масла со високи перформанси на Audi може да спречат прегревање на моторот на вашиот Audi A3, A4, A1 & Co. и на тој начин да го продолжат неговиот век на траење. Нивото на моторното масло треба редовно да се проверува и да се дополни доколку е потребно. Вашето Audi да остане оригинално.

Како да го пронајдете вистинското моторно масло за вашето Audi

Важно е да користите масло што е прецизно прилагодено на моторот. Тимовите за истражување и развој на Audi развиваат соодветни моторни масла со високи перформанси. Со оригиналното моторно масло Audi, можете да се потпрете на тоа дали содржината е точна секогаш кога го менувате маслото.

Предности на Audi Original моторните масла

  • Audi Original 0W масла се масла за „прво полнење“ и се користат од работа кога возилото се испорачува
  • продолжен век на траење на моторот
  • економична потрошувачка на гориво
  • помалку емисии на CO₂
  • подолги интервали за промена на маслото
  • подолг работен век на сите подвижни делови

Можете да ги набавите оригиналните моторни масла со високи перформанси на Audi Longlife III и IV од вашиот сервисен центар на Audi.

Зошто нивото на маслото треба да биде точно.

Дури и најдоброто масло го штити моторот само ако нивото е точно. Со денешните долги интервали за промена на маслото, се препорачува редовна проверка на нивото на маслото. Ако нивото на маслото е премногу ниско, притисокот на маслото ќе се изгуби и металот ќе се трие со метал. Може да дојде до оштетување на моторот. Премногу масло може да создаде пена што не се подмачкува правилно или го оштетува катализаторот.

Време е за промена на маслото на Audi

Секое патување, моторното масло е изложено на висок притисок, отпор и температури. Ја неутрализира фината прашина, киселините и водата. Дури и најдоброто оригинално моторно масло на Audi се истроши и се таложат остатоци. Audi разви технологија која овозможува флексибилна услуга за промена на маслото.

Оваа услуга го зема предвид вашиот личен стил на возење и индивидуалните работни услови на вашето возило. Во зависност од вашиот возен профил, ќе биде побарано да го смените маслото преку екранот на сервисниот интервал во возилото, но не подоцна од 24 месеци или 30.000 километри.

Ако техничките барања за флексибилната услуга за менување на маслото на Audi не се исполнети или ако не го сакате, промената на маслото ќе се врши на фиксни интервали за одржување. По секои дванаесет месеци или 15.000 километри, екранот на вашиот сервисен интервал ќе ве потсетува на состанокот.