Q4 Sportback e‐tron

 
 

Електрична максимална моќност до

220

kW 1,2

Електричен вкупен вртежен момент: 664 Nm

Забрзување (0–100 km/h) до

6,2

Сек.

Досег (WLTP) до

542

km

 

Брз конфигуратор

Комбинирајте различни бои и тркала и искусете го Audi Q4 Sportback e-tron во интерактивниот 3D приказ.

Искористете ги сега предностите и субвенциите за електрична енергија

Beim Kauf eines Elektrofahrzeugs von Audi können Sie in den Genuss attraktiver Fördermaßnahmen kommen. Informieren Sie sich jetzt über die Optionen und sichern Sie sich Ihren Elektro Vorteil.

Импозантен изглед

Спортскиот дизајн на Audi Q4 Sportback e-tron и дава на иднината на електромобилноста волшебно карактеристична форма. Фокусираниот преден дел на возилото и моќниот заден дел имаат ефект исполнет со напнатост, додека силуетата, која суптилно и динамично се спушта кон задниот дел, има електрифицирачки ефект.

Просторен и варијабилен

Како вистински Allrounder и семеен автомобил, Audi Q4 Sportback e-tron има сеопфатна понуда на простор за складирање - вклучувајќи ја и предната преграда, тој додава волумен до 24,8 литри. Багажникот на Audi Q4 Sportback e-tron може да собере 520 литри багаж. Со склопени задни седишта и до 1490 литри.

Одново доживување на звукот

Доколку сакате, музичкиот систем Sonos Premium¹³ може да се користи во вашиот Audi Q4 e-tron. Десет звучници со високи перформанси, вклучувајќи централен звучник и субвуфер, обезбедуваат импресивно музичко искуство. Брилијантната репродукција на високи и ниски тонови, како и богатиот бас може целосно да се доживеат.

Напомена: илустрацијата е од Audi Q4 e-tron¹⁴.

Полнење дома и по пат

Благодарение на сеопфатната понуда за полнење со интелигентни решенија за во домот и кога сте во движење, можете да возите електрично без да правите никакви компромиси.

Наполнето од 10% на 80% за околу

29

Мин.³

при максимална моќност на полнење со DC до 135 kW³,¹⁵

Капацитет на батерија (нето) до

76,6

kWh²

Максимална моќност на полнење со DC до

135

kW³,¹⁵

 

Динамика по мерка

Благодарение на Audi drive select¹³, саканите карактеристики на возилото може да се изберат со користење на пет различни режими. Од efficiency до dynamic. Прогресивното управување¹³ овозможува променлив сооднос во зависност од аголот на управување и помошта за управување што зависи од брзината.

Functions on Demand

Со Functions on Demand, Audi ви нуди уште поголема флексибилност при изборот на опрема. Може да се додадат бројни функции во секое време. Функциите може да се изберат интуитивно и брзо со помош на апликацијата myAudi.

 

Audi Q4 e-tron

Потрошувачка на струја комбинирано4: 16,9–22,2 kWh/100 km (WLTP)

Емисии на CO₂ (комбинирано4) во g/km: 0

Податоци за потрошувачката на гориво/електрична енергија и емисиите на CO₂ во опсези во зависност од избраната опрема на возилото. За возилото има само вредности за потрошувачката и емисиите според WLTP, а не според NEFZ.