Q4 e-tron

 
 

Електрична максимална моќност до

220

kW 1,2

Забрзување (0–100 km/h) до

6,2

Сек.

Досег (WLTP) до

528

km

 

Искористете ги сега предностите и субвенциите за електрична енергија

Beim Kauf eines Elektrofahrzeugs von Audi können Sie in den Genuss attraktiver Fördermaßnahmen kommen. Informieren Sie sich jetzt über die Optionen und sichern Sie sich Ihren Elektro Vorteil.

Одново доживување на звукот

Доколку сакате, музичкиот систем Sonos Premium¹² може да се користи во вашиот Audi Q4 e-tron. Десет звучници со високи перформанси, вклучувајќи централен звучник и субвуфер, обезбедуваат импресивно музичко искуство. Брилијантната репродукција на високи и ниски тонови, како и богатиот бас може целосно да се доживеат.

Поголем простор за повеќе

Како вистински Allrounder и семеен автомобил, Audi Q4 e-tron има сеопфатна понуда на простор за складирање - вклучувајќи ја и предната преграда, тој додава волумен до 24,8 литри. Багажникот на Audi Q4 e-tron може да собере 520 литри багаж. Со склопени задни седишта и до 1490 литри. Положбата за седење во вториот ред е речиси седум сантиметри повисока отколку напред, но има уште многу простор за слободно движење на главата и колената.

Полнење дома и по пат

Благодарение на сеопфатната понуда за полнење со интелигентни решенија за во домот и кога сте во движење, можете да возите електрично без да правите никакви компромиси.

 
 

Наполнето од 10% на 80% за околу

29

Мин.3

при максимална моќност на полнење со DC до 135 kW³,¹³

Капацитет на батерија (нето) до

76,6

kWh²

Максимална моќност на полнење со DC до

135

kW³,¹³

 

Фасцинантно футуристички

Јасниот дизајн на Audi Q4 e-tron и дава карактеристична форма на иднината на електромобилноста. Полн со напнатост: фокусираниот преден дел на возилото и моќниот заден дел. Електризирачки: нагласената странична силуета и кровната линија што слободно лебди.

Сè за уште поголема динамика

Благодарение на Audi drive select¹², саканите карактеристики на возилото може да се изберат со користење на пет различни режими. Од efficiency до dynamic. Прогресивното управување¹² овозможува променлив сооднос во зависност од аголот на управување и помошта за управување што зависи од брзината.

Audi Q4 Sportback e-tron

Потрошувачка на струја (комбинирано4) во kWh/100 km: 16,6–22,2;

Емисии на CO₂ (комбинирано4) во g/km: 0

Податоци за потрошувачката на гориво/електрична енергија и емисиите на CO₂ во опсези во зависност од избраната опрема на возилото. За возилото има само вредности за потрошувачката и емисиите според WLTP, а не според NEFZ.