Нови функции со високи придобивки за Audi Q4 e-tron и Audi Q4 Sportback e-tron

Audi постојано ги развива Audi Q4 e-tron² и Audi Q4 Sportback e-tron³. Audi ги опремува и возилата што се веќе испорачани и моделите произведени до годината на модел 2023 со ажурирање на софтверот ME 3.2. Новите функции со високо ниво на секојдневна употреба вклучуваат можност за примање идни софтверски ажурирања преку безжичен (Over-the-Air) интерфејс. Со тековната година на модел 2023, овој нов софтвер се користи во сериско производство.

Ажурирањето е достапно за сите варијанти на Audi Q4 e-tron² и Audi Q4 Sportback e-tron³ кои се дизајнирани од лансирањето на пазарот во 2021 година и вклучувајќи ја годината на модел 2022 (вклучувајќи ја седмицата на производство 34/2022). Ако имате прашања за тоа дали вашиот Audi Q4 e-tron исто така може да добие ажурирање, вашиот партнер на Audi со задоволство ќе ви помогне.

Софтверските ажурирања нудат нови функции и оптимизации за вашиот Audi Q4 e-tron² или Audi Q4 Sportback e-tron³.

Потребна ви е валидна connect лиценца за да можете да имате корист од онлајн услугите дури и по ажурирањето на софтверот. За избраните услуги мора да бидете регистрирани како главен корисник.

 

  1. Audi Q4 e-tron: потрошувачка на електрична енергија (комбинирано¹) во kWh/100 km: 16,9-22,22; емисии на CO₂ (комбинирано¹) во g/km: 0. За возилото има само вредности за потрошувачката и емисиите според WLTP, а не според NEFZ.
  2. Audi Q4 Sportback e-tron: потрошувачка на електрична енергија (комбинирано¹) во kWh/100 km: 16,6-22,22; емисии на CO₂ (комбинирано¹) во g/km: 0. За возилото има само вредности за потрошувачката и емисиите според WLTP, а не според NEFZ.
  3. Само кај опремата connect plus услуги: „Audi connect навигација & инфо-забава plus“.