e-tron GT quattro

 

Електрична моќност

350

kW

Електричен вкупен вртежен момент: 630 Nm

Забрзување (0–100 km/h)

4.1

Сек.

Досег (WLTP) до

501

km

Дизајн на надворешноста

Иднината доаѓа од идеите. Пропорциите на Gran Turismo – рамен, широк и со долго меѓуоскино растојание – јасно покажуваат: тука се спојуваат спортскиот карактер и секојдневната корисност. Скулптурниот дизајн на телото отелотворува моќ и перформанси.

Брз конфигуратор

Комбинирајте различни бои и тркала и искусете го Audi e-tron GT quattro во интерактивниот 3D приказ.

Дизајн на внатрешноста

Audi e-tron GT quattro2 демонстрира напредок на современ начин. Зрачи со спортски дух, висок квалитет и комфор во исто време. Спортските седишта plus напред со интегрирани потпирачи за глава нудат добра странична поддршка при свиоци и при спортско возење благодарение на нивните нагласени странични пернички на седиштата.

Audi Application Store во вашиот Audi

Користете избор омилени апликации како на пр. Spotify или YouTube директно на ММИ во вашето возило – без заобиколување преку паметен телефон. Со Alexa7, гласовниот асистент на Amazon, може на пр. да слушате вести, да повикате временска прогноза или спортски резултати, да вршите стриминг на музика и многу повеќе.

Лично наместо обично

Фасцинантни фотографии или познати филмски херои: во вашата myAudi апликација9 во делот Тематски свет9,14 едноставно изберете ја вашата омилена слика и истата нека се прикаже како позадина во ММИ. Убав ефект: пакетот амбиентални светла plus14 автоматски ја приспособува атмосферата на бои на мотивот.

Напомена: илустрацијата е од Audi A6 Avant16. Позадина во ММИ: © Thomas Hoepker – Magnum Photos

Полнење дома и по пат

Литиум-јонската батерија од 800 волти, интегрирана рамно на подвозјето, има исклучително високи перформанси – при полнење и при возење. Во однос на системот за рекуперација, утврден е досег до 501 km со помош на методот на мерење WLTP.

Полнење на батеријата од 5 % до 80 % за

22.5

Мин.

(во идеални услови 1)

Систем за полнење

800

Волти

Максимална моќност на полнење: 270 kW

Капацитет на батерија (нето) до

83.7

kWh

Возна динамика

Целосно варијабилниот quattro погон во комбинација со електричниот погонски систем обезбедува интелигентна дистрибуција на моќноста помеѓу поединечните тркала. Ако условите на тракција се добри, првенствено се погонува предната оска.

Audi exclusive12

Станете самите дизајнер и дизајнирајте го вашиот Audi e-tron GT quattro2 така што ќе биде единствен, исто како и вашиот карактер.

 

Audi RS e-tron GT

Потрошувачка на електрична енергија комбинирано3 во kWh/100 km: 20,2-22,5; емисии на CO₂ комбинирано3 во g/km: 0.

Податоци за потрошувачката и емисиите на CO₂ во опсези во зависност од избраната опрема на возилото. За возилото има само вредности за потрошувачката и емисиите според WLTP, а не според NEFZ.