A8

 
Audi A8 Innenraum

Врвна карактеристика на секое возење

Со неговиот маркантен дизајн и иновативните технологии, Audi A8 ви нуди комфорно и фасцинантно искуство при возењето.

Комфор, подготвен да ве пречека

Во внатрешноста ќе наидете на материјали и прецизна изработка кои ви дозволуваат да го почувствувате висококвалитетниот карактер. Комфорните поединечни контурирани седишта напред2, задните седишта со комфорни потпирачи за глава2 и целиот амбиент ве покануваат да патувате во врвната класа.

Audi Application Store во вашиот Audi

Користете избор омилени апликации како на пр. Spotify или YouTube директно на ММИ во вашето возило – без заобиколување преку паметен телефон. Со Alexa7, гласовниот асистент на Amazon, може на пр. да слушате вести, да повикате временска прогноза или спортски резултати, да вршите стриминг на музика и многу повеќе.

Лично наместо обично

Фасцинантни фотографии или познати филмски херои: во вашата myAudi апликација9,10 во делот Тематски свет9,2 едноставно изберете ја вашата омилена слика и истата нека се прикаже како позадина во ММИ. Убав ефект: пакетот амбиентални светла plus2 автоматски ја приспособува атмосферата на бои на мотивот.

Напомена: илустрацијата е од Audi A6 Avant8. Позадина во ММИ: © Thomas Hoepker – Magnum Photos

Елегантен поглед

Со своите елегантни дизајнерски елементи, Audi A8 во Sebring црна со кристален ефект2 е симбол за спортска елеганција и висок квалитет. Впечатливите детали на решетката на ладилникот и на браниците, како и динамичниот лак на покривот и непогрешливата quattro архитектура се евидентни во оваа бизнис лимузина.

Прецизен. Динамичен. Непогрешлив

Инспирирајте се од следната генерација на технологија на светла. Со опционалните дигитални Matrix LED фарови2 или сериски OLED задни светла. Покрај тоа, може да бирате меѓу две форми на задните светла. Во зависност од возниот режим, формата на светлото се прилагодува кога возилото е во мирување.

 

Спортски карактер што се гледа и чувствува

Потенцирајте го спортскиот карактер на вашиот Audi A8 со опционалната S line и дајте му динамичен допир и впечатлив дизајн.

Уникатни со Audi exclusive16

Направете го вашиот Audi A8 уникатен, исто толку незаменлив како што сте и вие ​​– со Audi exclusive16. Со избрани декоративни елементи, кожа во боја и индивидуален лак од широк спектар на бои. Токму онака, како што вие сакате.

Разновиден како и животот

Вашето возило ќе стане вашата бизнис лимузина со оригиналните додатоци17 на Audi. Со технички карактеристики и визуелни акценти, можете лесно да го прилагодите на новите потреби. Повторно и повторно.