A7 Sportback

 
Audi A7 Sportback Heckansicht seitlich

Одушевувачки сестран

Audi A7 Sportback е динамичен автомобил за сите потреби, за бизнис и за слободното време. Елегантниот Coupé дизајн импресионира со новите спортски акценти како што е Audi Singleframe решетката со нова структура.

Многу прстени. Јасна линија

Audi A7 Sportback е симбол на спортски дух и елеганција. Впечатливо нагласени со класичната quattro архитектура.

Спортско доживување при возењето

Благодарение на опционалното подвозје кое вклучува контрола на придушувањето2, Audi A7 Sportback ги комбинира перформансите на спортски автомобил со префинетоста на возењето на луксузна лимузина. За спортски стил на возење, quattro погонот со спортски диференцијал4 обезбедува динамика, високопрецизно управување и сигурна стабилност во коловозната лента на речиси сите површини.

Помогнато паркирање. Едноставно паркирање

Удобно паркирање на надолжни и попречни паркинг места. Нанапред или наназад. И повторно излегување од надолжните паркинг места. Вашиот Audi A7 Sportback го презема управувањето, забрзувањето, сопирањето и исклучувањето на моторот. Со систмеот за помош при паркирање plus5.2 со постојано притискање на копчето >>P- во возилото. Со системот за помош при паркирање од далечина plus5.2, процесот на паркирање може да се контролира и од далечина со постојано притискање на контролната површина на паметниот телефон на апликацијата myAudi6.7. Кај двата системи за паркирање, мора внимателно да го следите целиот процес на паркирање.

Пријатна атмосфера

Внатрешноста фасцинира со прецизната изработка на висококвалитетни материјали. Панорамскиот стаклен покрив2 создава светол и удобен амбиент. Кога е затворена, ролетната за заштита од сонце нуди идеална заштита од светлина и минимално загревање на внатрешноста.

Audi Application Store во вашиот Audi

Користете избор омилени апликации како на пр. Spotify или YouTube директно на ММИ во вашето возило – без заобиколување преку паметен телефон. Со Alexa8, гласовниот асистент на Amazon, може на пр. да слушате вести, да повикате временска прогноза или спортски резултати, да вршите стриминг на музика и многу повеќе.

Лично наместо обично

Фасцинантни фотографии или познати филмски херои: во вашата myAudi апликација7,6 во делот Тематски свет7,2 едноставно изберете ја вашата омилена слика и истата нека се прикаже како позадина во ММИ. Убав ефект: пакетот амбиентални светла plus2 автоматски ја приспособува атмосферата на бои на мотивот.

Напомена: илустрацијата е од Audi A6 Avant13. Позадина во ММИ: © Thomas Hoepker – Magnum Photos

Уникатен. Со Audi exclusive14

Направете го вашиот Audi A7 Sportback инспиративен уникат, исто толку карактеристичен како што сте вие ​​– со Audi exclusive14. Со избрани декоративни елементи, кожа во боја и индивидуална боја од широк спектар на бои. Токму онака, како што сакате.

 

Audi S7 Sportback

Потрошувачка на гориво комбинирано1: 7,1-7,8 l/100 km

Информации за потрошувачката на гориво и емисиите на CO₂ во опсези во зависност од употребениот комплет гуми/тркала.