Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи

Audi A8 е прогласен за „Светски луксузен автомобил“ за 2018 година

2018-04-02
  • Знаменосецот на Audi ја освои престижната награда
  • Деветта победа за Audi на Светските награди за автомобили
  • Член на одборот за развој на Audi на Audi Питер Мертенс: "Audi A8 е двигател за иновации за целата наша индустрија"

Audi A8 е избран за "Светски луксузен автомобил" за 2018 година. Победата го потенцира статусот на предводникот на брендот како олицетворение на "Vorsprung durch Technik". Церемонијата за доделување на наградата се одржа во средата на саемот за автомобили во Њујорк.

Со одлуката донесена од страна на 82-та члена на жирито од 24 земји, се оценија не само емотивната привлечност, удобноста и сигурноста на патниците, туку и аспектите на животната средина, како и ефикасноста на возењето, релевантноста на пазарот и односот со цена и перформанси. Audi A8 преовладуваше против останатите натпреварувачи во финалето. Ова ја одбележува деветтата генерална победа на брендот со четирите прстени во Светските награди за автомобили.

"Оваа награда е посебна чест за нас и за нашиот знаменосец", објасни Питер Мертенс, член на одборот за развој на AUDI AG. "Новиот Audi A8 е двигател за иновации за целата индустрија. Тој поставува нови стандарди во автомобилскиот инженеринг со својот иновативен систем за контролирање на допир, конзистентна, широка електрификација и техничките услови за условна автономија на возење."

Во новиот Audi A8, покрај индивидуално избраните материјали и квалитетот на изработката на рачно изработено ниво, неговите одлики вклучуваат high-end опрема како што се HD Matrix LED фаровите со Audi ласерско светло, динамично управување со сите тркала и пакет за релаксација на задното седиште со масажа на нозете.

Ние користиме cookies за да го направиме вашето искуство на нашиот вебсајт подобро.
Продолжи